Archive for December 21st, 2005

  • Goodbye FullADSL/Academic Broadband

    De breedband internet verbinding ten huize Smetty en Viking, dat leest een beetje zoals een soap. Eerst was er Telenet. We waren niet echt gelukkig met al die limieten (30 GB down tegen vette betaling/10 GB up), maar toen onze router ook nog is verliefd werd op die van de buren, en letterlijk onze 10 GB bandbreedte upload er door draaide terwijl wij op vakantie waren, was de maat vol. We stapten over naar Academic Broadband (buiten het onderwijs beter bekend onder de brand FullADSL, en beiden van de firma Signpost).

    Het was goed toeven bij Academic Broadband dat eigenlijk Tiscali ADSL aanbood. We hadden geen last van de verkoop van Tiscali aan Scarlet, maar sinds de overstap van Signpost (en de beide brands) naar Belgacom ging het mis. Er werd een limiet ingesteld (waar we nog niet over geweest zijn, maar ik verwacht het wel deze maand), maar vooral de kwaliteit van de verbinding is… miserabel. Om te huilen zelfs. De laatste 2 weken moeten wij per dag onze router minstens 10 keer resetten.

    Goed, de beslissing is genomen. Goodbye FullADSL/Academic Broadband. Het aangetekend schrijven is gisteren de deur uitgegaan (de opzeg periode bedraagt de helft meer dan bij de andere providers, zijnde 45 dagen ipv een maand).

    De nieuwe provider werd ons getipt door deze meneer, die wij zeer dankbaar zijn. Zodra wij de administratieve rompslomp voorbij zijn, gaan we ADSL van Dommel consumeren. Zij geven een antwoord op de vraag voor een realistische datalimiet:

    “Diepenbeek, 24 november 2005,  dommel.com lanceert een volwaardig gamma aan ADSL-producten voor de Belgische markt en zet hierbij een nieuwe standaard in prijszetting voor ADSL-aansluitingen. Daar de behoeften van de internetgebruiker de laatste jaren zeer duidelijk veranderd zijn en mede door de vraag naar meer datalimiet via ondermeer de petitie op www.geendatalimiet.be, biedt dommel.com de mogelijkheid om voortaan te kiezen uit 3 verschillende abonnementsformules naargelang het profiel van de gebruiker:” (Uit het persbericht).

    Wij kozen voor het “Netconnect” abonnement met deze specs: max 4 pc’s, 4,00 mbps max download snelheid, 256 kbps max upload snelheid en 50 gb dataverkeer per maand. En dit alles voor €32,95.

    De meer dan 51.000 mensen die de petitie ondertekend hebben op www.geendatalimiet.be sinds 9 november 2005, zou ik zeker aanraden om is een kijkje te nemen bij Dommel (nee, ik heb geen sponsoring gevraagd).

    De interesse voor het onderwerp en het ongenoegen is groot. Pas bij het schrijven van deze tekst viel het mij op hoeveel comments er al werden toegevoegd aan deze post, en dat wordt ook bevestigd in mijn statistieken.

    Wij beginnen aan deel 3 van onze breedband internet soap. Ik kijk er al naar uit. Een nieuwe romance is altijd spannend nietwaar?