Archive for July, 2005

  • Gesloten wegens omstandigheden

    Al een hele dag aan het repareren.

    Op deze weblog ontbreken nu 2 posts, de juiste opmaak en foto’s van een paar posts, de comments van de laatste 10 dagen, enkele template wijzigingen (de creative commons bepalingen bijvoorbeeld), buttons enz.

    Deze weblog is even gesloten. Wegens omstandigheden.

    Comments blijven open.

    Kan ik nu mijn familiale (verzekering) bellen?

  • Smetty.be hijacked

    English

    This weblog has been hijacked.
    Please don’t post comments to prevent further data loss.
    This weblog is closed for a few days (or even a few weeks).

    Nederlands

    Ja het is feest vandaag.
    Smetty.be, Edublogs.be en Dopplerradio.net werden gehackt.
    Een minimaal dataverlies is er zeker.

    Gelieve tot nader order geen comments te plaatsen.
    Deze weblog wordt minstens een paar dagen gesloten,
    maar het zouden ook een paar weken kunnen worden.

    /Smetty (very pissed I am)

  • Witte haai

    Sinds een paar dagen wordt mijn weblog overspoeld door Googlers die op zoek zijn naar informatie over een witte haai in Kroatië.
    Enig speurwerk leverde overal dezelfde beknopte informatie op:

    Het ministerie van Toerisme waarschuwt toeristen voor een witte haai voor de kust van het eiland Istrien. Het vier meter lange roofdier zwemt er rond en is een bedreiging voor de waterliefhebbers. (HLN, 06/07/05).

    Ik heb zeker een tiental artikels gelezen en allemaal vermelden ze identiek dezelfde informatie. De informatie is zo beperkt dat ik mij begon af te vragen of het wel klopte. Op Engelstalige websites uit Kroatië kon ik niets vinden. Het enige bevestigende bericht staat op duikforum.nl:

    Ik heb net inderdaad contact gehad met familieleden die in Croatië op vakantie zijn en die vertelden dus inderdaad dat er ook op de tv daar gewaarschuwd is voor de witte haai van 4 meter. Ze zijn met helikopters en vissersboten op zoek naar de haai.

    Voor wie bang is, kan dit relativerende artikel misschien uitkomst bieden (via Geen Stijl).

    Mij klinkt het allemaal als een urban legend (broodje aap zegt mn Hollander) in de oren. Maar als ik de toeristische dienst van Kroatië was, zou ik er wel aandacht aan besteden. Iemand een update gezien?

  • Over bier en zo

    Meestal sleur ik Viking mee naar de lekkere bier gelegenheden. Bier is een beetje mijn hobby. Eigenlijk lekker eten en drinken in het algemeen (Gelukkig houd ik ook nog van duursporten, of ik had een probleem).
    Dit keer sleurde Viking (je weet wel, aan mijn lange blonde haren zoals bij Hagar en zo) mij mee naar zijn biercafé (Akkurat). Er kwam op tafel:

    Een Cuvée Speciale Kriek (1989, 5,0%) van Brouwerij Eylenbosch uit Schepdaal (gesloten sinds 1991). Van het vat!!!
    Een Verboden Vrucht uit 1989.

    De Verboden Vrucht smaakte zoals porto, en de kriek was hemels. Ze hebben er ook Kriek Lambiek van Cantillion en van Girardin van het vat. Als je zoals ik geboren bent tussen een Witkap Trippel en een Geuze van De Cam, dan snap je dit beeld meteen.

    Het is niet om de hoek, maar ze mogen vanaf nu in mijn top drie naast de De Heeren van Liedekercke gaan staan. En ze hebben er nog lekker eten ook. Mosselen met geitenkaas en zoute boter en zelfgemaakt brood en water aan tafel.
    Aahhhhhhhhh.

  • WSA-Award Winners: Gent.blogt and Doppler

    Two of my internet babies were nominated and now elected as winners for the The Belgian World Summit Awards.
    Gent.blogt wins the category: e-Culture
    Doppler wins the category: e-Entertainment
    Winning the Belgian contest is only the first step. Forty projects will go the second phase. I’ll let you know if we ever get there. In the mean time: champagne!

    About the contest:
    Any individual or company from 168 participating countries can submit a project and participate in World Summit Award Global Contest 2005.
    The pre-selection for the Global Contest is made by a panel of national experts (WSA Expert Panel 2005), who are responsible for selecting 8 nominees from their country (only 7 in Belgium, smetty red.).
    All national nominations (1 in each of the 8 WSA categories) will be submitted by the expert. All products will be evaluated by the WSA 2005 Grand Jury in August in Bahrain.
    The winners will be announced at the WSA Gala, taking place in Tunis on 16 November 2005, during the Second Phase of the World Summit on the Information Society (WSIS).