Archive for March 25th, 2005

  • Vakantie. Vakantie.

    Jaja, het is weer zover. Twee weken verlof. Ik ben er echt al aan gewend om regelmatig verlof te hebben. Terug naar de bedrijfswereld zou een pijnlijke stap zijn. Alleen een erg uitdagende job zou mij nog kunnen overtuigen. Maar voorlopig heb ik het naar mijn zin in het onderwijs.

    Het is sinds de kerstvakantie geleden dat ik nog boeken gelezen heb. Ik heb er nochtans een paar op mijn nachtkastje liggen. Op het menu de komende weken staan:

    • Regie Mortis: Een Gentse thriller van Katrien Ryserhove en tevens het eerste boek dat ik ga lezen uit dit lijstje. De schrijfster in kwestie is een ongelooflijk toffe en gepassioneerde dame. Er hangen nog wat blogjes hierover in de lucht.
    • S*PAM KiNgs:Een boek van Brian McWilliams over de door ons erg gehate, maar toch lucratieve spam-business.
    • the cluetrain manifesto: Een boek dat gratis te downloaden is op het net, maar ik heb het toch gekocht. Ik lees namelijk niet graag boeken op een scherm, en een afgeprinte versie trekt mij ook niet aan. Bij de eerste lezing had ik echt een waauw gevoel. Het boek is al 4 jaar oud en het is nog steeds vernieuwend. Levine, Locke, Searls en Weinberger geven hun visie over de impact en de gevolgen van het medium internet. Ga ik nog is herlezen en proberen iets over te schrijven.
    • We the media: Grassroots Journalism by the People, for the People. Dit boek van Dan Gillmor is ook gratis te downloaden op het web. Een boek over wat we in het Nederlands “burgerjournalistiek” noemen. Met al mijn blogs en mijn blabla over blogs een must read.
    • Moordenaars en hun motieven: Een erg populair boek van één van onze bekendste advocaten: assisenpleiter Jef Vermassen. Geen roman, maar vakliteratuur uit de criminologie. Een boek over het functioneren van de mens.
    • Een boek van een collega:Voor wie interesse heeft in ICT en onderwijs.

    Sit back and relax.