Archive for March 4th, 2005

  • Partnership De Standaard

    Gent.blogt kondigde vandaag officieel het partnership met De Standaard aan. Voor zover ik weet is het de eerste keer, zeker in ons land, dat een krant dit soort partnership sluit met een weblog.

    Het samenwerken verloopt in twee richtingen: Gent.blogt zal bij actualiteitsnieuws een partnerlink leggen naar regio artikels van DS Online (die hierdoor door iedereen gratis gelezen kunnen worden), De Standaard zal op zijn beurt de laatste vijf titels van Gent.blogt overnemen op de regiopagina. Het uitwisselen van nieuws zal dus langs beide kanten gebeuren.

    De partnerlink was al langer zichtbaar op de blog, dus het zal voor velen zeker geen verassing zijn. We krijgen trouwens wel vaker de vraag waarom het De Standaard is geworden, en niet De Morgen?

    Er zijn twee belangrijke factoren in dit verhaal. De mensen van De Standaard hebben actie ondernomen en hun intensie tot samenwerken meermaals duidelijk gemaakt. Zo een uitgestoken hand ga je niet weigeren.

    Zelf heb ik mij vaak geƫrgerd aan de traagheid waarmee Vlaamse kranten met internet en nieuwe technologieƫn in het algemeen omgaan. In die zin was het een aangename verassing om te horen dat de top van De Standaard achter een samenwerking staat met een weblog.

    Ten tweede is er nog wat ik zou willen omschrijven als “de i.-factor”. Never underestimate the power of i.

    Minstens even belangrijk… er zijn nog letters in ons truken-alfabet. Hou vooral de L. in de gaten.